Interview med Glenn Enrico Buhl Liwervall #3

Læs det her fine interview jeg har lavet med forfatteren Glenn. Det er første gang jeg skal læse noget erotik skrevet fra en mand.  Glenn har skrevet novellen  "ALLETIDERS FRUGTER"  som udkommer d. 1 september hos forlaget Nelumbo.  Jeg har læst den, som vil dukke op i løbet af ugen...

Interview med forfatteren Glenn Enrico Buhl Liwervall  

Hvilke tre ting kan du fortælle os læsere, vi ikke vidste om dig? Og hvorfor?   

  1. Jeg har været ambulancefører, i mine unge dage og kan godt tåle at se blod, bare ikke mit eget.
  2.  Jeg har aldrig drømt om at blive forfatter. Det skete bare ved en tilfældighed.
  3.  Jeg har ikke prøvet at stå på ski. Vil uden tvivl brække alle mine lemmer, hvis jeg forsøgte.

Hvornår startede du som forfatter? 

Jeg skrev mit allerførste digt i 2006, men havde først min forfatterdebut syv år senere i 2013.

Hvad var det første som du skrev?

Et skilsmissedigt “Når man skilles” til min ekskone, som jeg i øvrigt har et fint forhold til i dag.

Hvordan kan det være at det lige blev erotik?  

Jeg skriver både citater, slogans, digte og noveller, men den erotiske genre har altid appelleret til mig, da jeg anser erotik og intimitet, som et basalt behov, vi mennesker ikke kan undvære, præcis som mad, drikke eller søvn.

Blev du inspireret og hvordan?  

Idéen til min erotiske novelle ALLETIDERS FRUGTER fik jeg en dag, hvor jeg cyklede forbi et firma, beliggende på den stærkt trafikerede vej, H.C. Andersens Boulevard i København. Da jeg holdt for rødt, var der en chauffør, der begyndte at læsse nogle frugtkasser af, som han skulle til at levere. Han var en meget velbygget mand. En ret flot fyr, og jeg forestillede mig, hvordan han var i stand til at score og charmere alle kontordamerne inde i den virksomhed, hvor han om lidt skulle levere sine “alletiders frugter”. Og dér fik jeg idéen til plottet, som selvfølgelig udviklede sig undervejs, da først jeg havde sat mig ved tastaturet og ivrigt begyndte at skrive på manuskriptet.

Hvordan var det at skrive om?   

Det var en stor fornøjelse, nærmest en forløsning, ej at forveksle med udløsning, den gemmer vi til novellens hovedpersoner i ALLETIDERS FRUGTER.

Hvordan blev du udgivet? Udgav du selv eller via et forlag 

Jeg debuterede i 2013 med digtsamlingen Liwervalls univers, og det var et forlag, der stod bag udgivelsen.

Hvilke forfatter(e) inspirerer dig, når du skriver?  

Jeg henter ikke min inspiration fra andre forfattere, men derimod fra mit kolossale bag-katalog, hvor der er så rigeligt med oplevelser og erfaringer, som jeg kan trække på. Jeg henter også helt automatisk stor inspiration, bare ved at bevæge mig rundt i samfundet, se nyheder, film, tv og følge med i alt det der foregår i vores  store og konstant foranderlige verden.

 Dit budskab med bogen?  Og hvorfor  

Budskabet kan have flere aspekter, alt efter, hvilken genre, jeg bevæger mig rundt i. Det kan både være samfundssatirisk, appellerende, moralsk, dramatisk eller måske spændende? I min kommende novelle ALLETIDERS FRUGTER, er hovedbudskabet ægteskabelige udfordringer, utroskab, erotiske fristelser og det uundgåelige dilemma, det kan medføre i et ægteskabeligt forhold. Og samtidig er bogens omdrejningspunkt erotisk, som genren helst skulle være.

Identificerer du dig med dine hovedpersoner?  

Jeg identificerer mig ofte med mine hovedpersoner, for ellers kan jeg ikke sætte mig ordentlig ind i deres følelsesregister, og beskrive dem, så læseren kan mærke dem, hvilket er en nødvendighed, hvis man vil skrive en god bog.

Får de dig til at følge noget?   

Ja, jeg kan både blive vred, ked af det, glad, medfølende eller måske overrasket over handlingen og den udvikling, som hovedpersonerne gennemlever i manuskriptet.

Hvis du skulle nævne din yndlingsbog. Hvilken en ville det så være?  

Det vil uden tvivl være det manuskript, som jeg skriver på i øjeblikket. Det bliver en meget dramatisk bog, hvis titel endnu er hemmeligholdt. Bogen udkommer i 2019, og jeg kan næsten ikke selv vente, da jeg er fuldstændig opslugt af handlingen i manuskriptet, og især den udvikling, som mine hovedpersoner gennemlever undervejs. Den kan du virkelig glæde dig til at læse, Sanne.

Hvad læser du, når du ikke skriver bøger?  

Jeg har tidligere læst mange fagbøger, i forbindelse med min erhvervskarriere i sundhedssektoren og i vagt- og sikkerhedsbranchen,  men nu skriver jeg udelukkende selv bøger. Jeg læser dog nyheder, både på de virtuelle medier, tekst tv og pløjer også lokalaviserne igennem.

Nævn 3 titler på bøger du gerne vil anbefale andre at læse. Og hvorfor? 

Jeg vil helt klart anbefale, at man læser mine nedennævnte digtsamlinger, der omhandler alle livets eksistentielle emner; livet, døden, kontraster, sorg, glæde, alkoholisme, incest, vold, samfund, historiske begivenheder etc.:

* Kun’traster, 2015, Forlaget Snepryd  * oxygen : poetiske perspektiver, 2017, Forlaget Hagla * Bag ligusteren, 2018, Forlaget Hagla

Digtsamlingerne kan alle lånes på biblioteket og på eReolen.

Hvornår udkommer din næste bog? Og hvad vil den komme til at handle om?  

 Min erotiske novelle ALLETIDERS FRUGTER udkommer som e-bog, allerede den 1. september på Forlaget Nelumbo.

ALLETIDERS FRUGTER

Camilla og Jørgens ægteskab udfordres, da hustruen ved et tilfælde afslører ægtefællens utroskab. Snart gnaver hævngerrigheden ubarmhjertigt i hendes sind. Jørgens anger har ingen effekt på Camilla, der iværksætter langvarige, seksuelle sanktioner. Undervejs gør hun sig flere overvejelser. Skal hun tilgive sin mand eller lade sig skille? Dilemmaet bliver større efter et personalemøde på hendes arbejdsplads, hvor chefen proklamerer, at han har opsagt firmaets frugtordning og nu erstattet den med en ny leverandør. Hans beslutning får hurtigt medarbejdernes sind i kog, men kun til den tirsdag, hvor buddet fra Alletiders Frugter leverer fuldt ud hos AmaZing AdvertiZing. Den attraktive Tony, der alene med sin charmerende, irske accent kan tale trusserne af kvinderne, får straks sat godt gang i lysthormonerne hos reklamebureauets kvindelige ansatte. Kapløbet om at score ham er skudt i gang. Hver eneste tirsdag tager arbejdsmiljøet karakter af hønsegård med ureglementerede dueller, imens chefens hårpragt gråtones.  Camilla beslutter sig for at belønne sit voksende begær ved at forføre det nye bud. Hun frugtbargør al sin kvindelighed som et sofistikeret våben og lægger en skudsikker plan. Det irske mål fastfryses, inden hun forhippet forsøger at erobre sit livs, erotiske klimaks. Hævnens time er kommet, men der er visse faktorer, Camilla ikke har taget højde for.

Links til forfatteren: 

Facebook: forfatter Glenn Enrico Buhl Liwervall

Hjemmeside: Se i stedet forlagets hjemmeside: www.forlagetnelumbo.dk