Interview med Kis Baadsgaard #2

 

Endnu en gang har jeg haft en forfatter i den varmestol. Denne gang er det debutant Kis Baadsgaard, som står for tur. læs hele mit hjerte varme interview med Kis her under. Kis udkommer nemlig i dag med "Mørk fortid" Jeg har fået fornøjelsen at få fingrene i den som anmelder. Jeg er i gang med at læse den, og kan allerede sige nu. Jeg er fanget.

Interview:

Hvilke tre ting kan du fortælle os læsere, vi ikke vidste om dig? Og hvorfor?
Øhh. Den er da svær. Jeg har haft hest, siden jeg var fem og solgte den sidste, da jeg var gravid med den ældste af mine børn, Alex, og har kun været på en hest én gang siden.
Jeg hadede skolen fra 1.-7. klasse, fordi der var en pine, både på grund af jeg ikke fik lavet lektier, men også fordi jeg blev mobbet.
Min første kæreste var, da jeg var 12, og han en del ældre, men jeg ville ikke kysse ham 😉

Hvornår startede du som forfattere?
Nu 😉 Det første spæde skridt var i 6. klasse og igen, da jeg var 20-21 år. Desværre fik jeg dengang at vide, at det var jeg for dum til, for jeg ikke kunne stave til vær så god, så lod jeg være.

Hvad var det første som du skrev?
Det, der har ledt til, at jeg sidder her, skrev jeg tilbage i 2015, da jeg var ved at kravle op ad det hul, der var min depression. Dengang skrev jeg en serie på 3, som kommer på et tidspunkt, når jeg kan overskue og har tid til at omskrive dem.

Hvordan kan det være at det lige blev erotik?
Det er ikke et bevidst valg, men jeg ville have hele livet med. Det har altid været målet. Mørk fortid har alt det. Hvem han er, og hvorfor han er, som han er, og nu er sex engang en del af livet, så …

Blev du inspireret og hvordan ?
Selvfølgelig gør jeg det. Det kan være noget, jeg læser, se i tv osv. Der er ikke rigtigt nogen guideline. Det kan også være min finurlige hjerne, der stikker af og har en fest for sig selv, så popper idéerne op.

Hvordan var det at skrive om?
Det er som at skrive alt muligt andet. Der er jo ikke forskel på at skrive om sex eller mord. Jeg elsker, at jeg er med i alt, mine ”venner” gør. Mange af de følelser jeg skriver om, føler jeg selv på et eller andet plan, og jeg trækker dem frem, når jeg skal skrive. Sorg, ja, den kan alle vel finde.
I Mørk fortid er der flere scener, der krævede at finde den følelse frem af at blive forrådt. Den tror jeg, alle kan finde indeni. Jeg kunne, og den brugte jeg flere gange. Jeg er et meget loyalt menneske, så det rammer hårdt, når den tillid bliver svigtet. Jeg tror, at min mand vil sige, at når jeg har tillid til en person, så skal der meget til, før den tillid kan brydes, og det passer nok ret godt. Jeg hader illoyale mennesker og folk, der bruger andre for at se bedre ud.

 Hvordan blev du udgivet? Udgav du selv eller via et forlag 
På Forlaget Nelumbo. Ja, jeg har lagt lidt penge i kassen, mest fordi at jeg var den første forfatter Rikke Ella Andrup antog, men det er et frit valg, ikke påtvunget. Jeg har for 3 år siden sendt et manus ind til et forlag og fik afslag, (Hvilket var forståeligt. Det var herredårlig.) men det satte nogle tanker i gang. Jeg ville selv være en del af min bog, have indflydelse på cover, opstilling af tekst osv. Så derfor var det et nemt valg at sige ja, da Rikke spurgte, om hun måtte udgive Mørk fortid(-og forhåbentligt de andre i Mama McGees drenge-serien.)Der er jo mere redigeringsarbejde ved en tekst, der er skrevet af en ordblind end andre, men det er hun ligeglad med – til mit held.

Hvilke forfatter(e) inspirerer dig, når du skriver?
J.A. Ward. Hun er eminent til show, og jeg elsker hendes bøger.
Maya Banks. Glød, Gnist og Ild. Wow, det er skisme nogle gode bøger.
Elle Kennedy. De bøger er så pragtfulde.
Der er mange, men disse står nok først på listen.

Dit budskab med bogen?  Og hvorfor
Mit budskab?  Joh, det er der da. Alle bøgerne har hver deres ord, der betyder meget for mig, og den jeg er i dag. Fx i Mørk fortid er det ordet Tillid, som fortællingen er bygget op om.

Identificer du dig med dine hovedpersoner?
Mine karakterer har alle noget, jeg kan identificere mig med. Det er igen det med det ord, de er bygget op om.

 Får de dig til at følge noget?
Ja, for … Der er dømt hyle/grine/vrede, ja, hele turen rundt gennem den alle sammen.

Hvis du skulle nævne din yndlings bog. Hvilken en ville det så være?

Absolut yndlinges bog. Mmm, det er nok J. R. Wards ’Din for evigt.’ Den er gennem alle følelser og så godt skrevet. ( Silvia Day lille julenovelle. Hvad du ønsker. Den kommer frem hver jul. Den er så sød 😉
Clive Cusslers bøger. Mums.
Tom Clancy. Lækre.
Nora Roberts. Elsker dem.
Ved godt det er mere end èn, men …

Hvad læser du, når du ikke skriver bøger?
Det kommer an på, hvor jeg er i skriveprocessen. Hvis jeg redigerer, så er det genganger, som Black Dagger Brotherhood eller Nora Roberts’ paperback bøger. Der skal jeg ikke investere så meget i, da jeg har læst dem. Hvis der skal forkæles med bog, så har jeg to af Outlander til at ligge og skrige på mig. Jeg når dem nok om cirka en 10 år eller sådan noget 😉

Nævn 3 titler på bøger du gerne vil anbefale andre at læse. Og hvorfor?
J.A. Ward. Hele serien 😉 Den er herregod
Vidnet af Nora Roberts. Den er godt skrevet og fanger fra første færd.
Hvad du ønsker af Silvia Day. Som sagt før. Den er varm, juleromantisk og skiedejlig.

Hvornår udkommer din næste bog? Og hvad vil den komme til at handle om? 
Næste bog 2. bind i McGees drenge handler om Adam, som også bliver kaldt Bear. Den skulle gerne udkomme i foråret, og jeg er allerede godt i gang med den. Jeg kan virkelig mærke, at jeg har flyttet mig utrolig meget i min skriveproces – det er vildt fedt. Denne bog er spækket med kærlighed og humor – knap så meget erotik, men jeg har en fest med at skrive den.

 

Links til forfatteren:

Facebook https://www.facebook.com/ForfatterKisBaadsgaard/

Instagram https://www.instagram.com/forfatter_kisbaadsgaard/

Hjemmeside http://www.kisbaadsgaard.dk/