Karen Inge Nielsen – Ravneskrig

karen Inge Nielsen - Ravneskrig

karen Inge Nielsen - Ravneskrig Ravneskrig – en ny og spændende roman skrevet af Karen Inge Nielsen.

 

Om bogen.

Da Sia kommer til sig selv, står byen Karstel i flammer, og hendes bror, Liam, er forsvundet. Ukendte gerningsmænd har dræbt hertug Castor og forvandlet den skønne sensommerdag til et mareridt. Pludselig hører Sia en hårdt såret mand kalde på sig. ”De har ham … du må befri ham … ellers dør vi alle,” hvisker han, inden han dør.

Sammen med sin mor. Drager Sia ud på en rejse mod det ukendte for at finde Liam og redde den ukendte mand. En rejse, der skal vise sig at trække tråde tilbage til en tid med rædsler, Sia aldrig havde hørt om.

 

—————————————————————————

Anmelders ord.

Karen Inge er debutant forfatter med sin første bog – Ravneskrig. Som udkommer i dag. Jeg må sige, jeg har glædet mig til, at læse den. Bare alene titlen, fangede mig. Jeg havde forventninger til bogen, da jeg først fik den i hånden.

Om de så er gode eller dårlige, må I læse ud fra min anmeldelse. Men kan sige: Den var god, og spændende. Og uden at sige for meget. Fik jeg grint, råbt lidt af nogle situationer i bogen, og til sidst kom tårerne frem sidst i bogen. Hvor det gik op for mig, hvad det hele handlede om –  og overrasket over sammenhængen ikke var lige til at gætte.

Karen Inge skriver i fantasy genren. En genre jeg synes er spændende. Teenager eller ej, så kan voksne bestemt også læse den, og blive fanget i den spændende Ravneskrig. Det er teenager der primært er målgruppen. Karen Inge skriver levende, at man næsten ser personer og stedet for sig. Jeg levede mig i hvert fald ind i bogen, mens jeg læste.

Men selvom forventninger var høje, så falder der noget i mit kritisk øje. Noget irriterede mig under læsningen – vil det hele ende godt? Eller ender det dårligt? Jeg håber selvfølgelig det vil ende godt. Hvad det er jeg snakker om, må I selv læse.

Jeg har før været inde på titlen – som fangede. Forsiden er et godt valg fra forfatterens side. Den stemmer overens med indholdet. Dit valg af overskrift til hvert kapitel, er jeg vild med. Det gør, du ved hvad kapitlet handler om, du skal læse. Noget andet jeg manglede, er lidt mere dybe i nogle af beskrivelse. Jeg savnede noget mere kærlighed mellem to af personerne, jeg ved godt, det er teenager som målgruppen, men du kunne godt have beskrevet lidt mere. Ikke sagt, du gør det godt.

Hvis du som læser, er til fantasy og ligeglad med om det er teenager bogen henvender sig til. Vil jeg klart anbefale Karen Inges roman, Ravneskrig. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg læser bøger fra hende. Jeg ved, der er en nr 2 på vej, så den glæder jeg mig til, at læse, når den udkommer. Så med de ord, Karen Inge, vil jeg sige tak fordi jeg måtte have lov til, at læse med. Og med de ord, får du hele 4 store stjerner for Ravneskrig, som du helt sikkert kan være stolt af.

 

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Mellemgaard