Katrine Williams – Monsun af stjerner

Året er 1986. Den 16-årige Stella er lige flyttet til Australien efter en tragisk ulykke, hvor hun mistede sin bedste veninde.

På sit college får hun nye veninder, Alyssa og Nena, og møder den charmerende Castor, og den mystiske Jared.

Hun modtager en gave fra en mystisk dreng – en perle – der forbinder hende til en fortid fyldt med bedrageri og mord.

Grænsen mellem virkelighed og hallucinationer viskes ud.

Situationen spidser til, og hun er nødt til at træffe et skæbnesvangert valg mellem de gode og det onde.

Det er kun et spørgsmål om tid, før hun bliver indhentet af fortiden.

 

 

Monsun af stjerner er første bind i den planlagte serie, Sjælealkymi. Hvor kærlighed, venskab og skæbnesvangert valg strækker sig hen over tid.

 

 

Bogen ”Monsun af stjerner” er fin nok i sig selv, men jeg havde svært ved at finde rundt i den, da vi skiftede årstal midt i det hele. Det gjorde mig lidt forvirret, men svaret på hvorfor kommer i løbet af bogen.

Det er en bog med handling fra første side af og det gør den mere interessant, selvom den godt kan forvirre lidt. Jeg kan kunne lide konceptet Katrine havde bygget op. Det er spændende. Det handler om Stella, som mister en og skal flytte til Australien. Det skal hun lære at tackle. Stella er stædig person, som jeg godt kunne se for mig i virkeligheden. En anden ting, jeg også godt kunne lide. Beskrivelsen den manglede ikke på noget tidspunkt. Jeg havde helle tiden en fornemmelse af hvor jeg var og hvordan omgivelserne så ud. Det var fedt at læse. Jeg vil dog ikke kalde bogen letlæselig, den er lidt lang og så der en masse tekst på siderne. Men trods at der er masser af tekst, og en del sider. Så jeg følte ikke behovet for at skulle sidde og kigge tilbage i kapitlerne for at kunne følge med, for sproget gjorde det let at følge med. Da det er ret flydende.

Selvom der er meget tekst på siderne, blev jeg fanget og vil helt klart anbefale Monsun af stjerner til andre. Det med at den omhandler at tage svære valg mellem det gode og onde. Katrine Williams er debutant med sin første bog Monsun af stjerner og det får hun  4 stjerner ud af 5 mulige.

 

Tak til forlaget Mellemgaard for anmeldereksemplaret