Tanja Lønberg Rasmussen – Krigens smerte

Jeg har fået fornøjelsen af anmelde den sidste bog. Krigens smerte af Tanja Lønberg Rasmussen.

SPOILERS I DENNE HER ANMELDELSE

Wauw siger jeg bare, Tanja har gjort det igen. Det er sidste bog i serien, og jeg må sige farvel til personerne. Jeg har hygget mig med at læse dine 4 bøger.

Må sige det har taget en drejning jeg ikke havde set komme. Hvordan kan du gøre det Tanja? Jeg tager hatten af for du tør. Og lade en af dine hovedpersoner dø, hvem det er må I læse jer til. Jeg kommer til at tænke på bog 1 titel. Sarahs skytsengel, hvem er nu skytsengel? Er det Sarah? Eller er det Jacob eller Jannik? Jeg kom i tvivl undervejs.

Jeg tror jeg har læst for hurtigt. Jeg måtte et par sider tilbage og læse forfra. Om det er mig der ikke opfangede det, eller om der er rod i teksten. Kommer du frem med budskabet alligevel. Jeg måtte sande at du kommer frem med sandheden, og den havde jeg ikke set komme. Godt gået Tanja.

Krigens smerte er den sidste bog. Og de emner Tanja berører undervejs. De passer godt på hvad en soldat bliver udsat for, nemlig PTSD, det påvirker også de her to unge mænd. Krigen har sat dens spor hos dem, dejligt Tanja fik den vinkel med.

Undervejs fik jeg en klump i halsen, Tanja gør den ikke bare spændende. Jacob kommer hjem fra udsendelse og har noget vigtigt at sige til Jannik, hvad det er må I selv læse.

Jeg fik tårer i øjnene undervejs, og især hvor Jannik lukker for omverden og især over for Ryan. (Sarahs søn) jeg kan ikke forstå Tanja vælger, at Jannik afviser Ryan. Kan det være for at vise han ikke helt er kommet sig over sorgen? Svaret ved jeg ikke, det er kun Tanja der har svaret på det.  Men kort sagt så vil Jacob stadig være min ynglings person, da han har noget der fanger mig.

Ulykkelig slutninger kan være godt eller skidt at læse. Det hele ikke er lykkeligt. Godt set Tanja. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg læser dine bøger.

Jeg vil give dig 5 store stjerner for den sidste bog i serien. Selvom jeg havde set der kom en anden slutning, fortjener den alligevel 5. Den har stadig noget man kan diskuterer.