Mathilde Esvold Hallengren – Det er nemt at være på

Jeg har fået fornøjelsen af at anmelde Karoline Mathilde Esvold Hallengrens bog: Det er nemt at være på.

Det er hendes nummer 2 bog. Den første hun kom med hed: Du skal bare trykke der. Den handlede om. Guide til Iphone, computer og internet. Det er en genial måde at få de gamle med på moden indenfor elektronik. Jeg var forundret over bog nummer et, men er det sandelig også over bog 2.

Denne gang kommer Karoline med guiden til Facebook, messenger, skype, snapchat og instagram. Hvis du ikke er en ørn indenfor dette område, så spids øre eller læs Karolines bog. Den går i detaljer hvordan du skal gøre – det er nemt og hurtigt, hvis man er vaks på fingrene. Bog henvender sig nok mere til folk på 50 + men ikke sagt at unge ikke kan være.

Jeg vil anbefale dig at læse det hele hvis du har brug for at få det på et niveau du kan forstå det. Og her er Karoline god til at illustrer det med billeder og tegn, hvad de forskellige knapper bruges til.

Bogen er delt op.

  •  Første del handler om Facebook – hvad kan den, og hvordan kloger man rundt i det ellers så svære sociale netværk, som er kendt blandt mange og bruges til mange forskellige ting
  • Anden del handler om messenger – hvordan ser man beskeder fra venner, men også fra nogle man ikke er venner med. Karoline guider dig igennem hvordan du sender tale beskeder via din telefon eller ipad
  • Tredje del handler om instagram – oprettelse, hvordan du sender beskeder og hvordan du ser dem. Hun guider dig og igennem hvordan du søger. Jeg selv er ny på instagram, så skal og igennem en læreproces.
  • Fjerde del handler om snapchat – oprettelse af konto og hvordan du sender og modtager en snapchat. Du får også en oversigt over de mange forskellige tegn, der vises på sin skærm. Du bliver guidet igennem hvordan du laver om på dit billede du sender. Her kan du via billeder i bogen se hvordan du kan lave dig helt om.
  • Femte del handler om Skype – hvordan du opretter en bruger, hvordan du tilføjer og sletter en bruger. Kort sagt du bliver taget godt om hele vejen igennem guiden.

Så med de ord Karoline, vil jeg sige tak for den fine bog jeg måtte læse og komme med en anmeldelse på, du kan være stolt af den. Du gør nemlig det nemt for ældre, men sandelig også unge der har problemer med det at bruge det sociale netværk i hverdagen. Så her fra får du fire store stjerner. Som  du kan være stolt af.