Michael Kousgaard – Blåskæg 1-2

Jeg har fået fornøjelsen af at anmelde Blåskæg 1-2.

Denne fine og sjove børnebog i alderen 5-10 som man selv kan læse fra anden klasse.

 

 

Resumé

Jakob er en dreng på 10 år. Men han er en dreng med et problem, altså ifølge hans mor. Han er skaldet. Som en vandmelon. Morens iver efter hår på hans hoved fører dem direkte i armene på den onde, menneskehaderne heks Tusmeralda. Desværre har Tusmeralda aftalt med sin bror, sørøverkaptajn Grumme, at hun skal kidnappe et barn til ham. Det er nemlig kun et barn, som har adgang til de to barnespøgelser i Tutturrinitårnet. Og det er kun de to barnespøgelser, som kan opfylde det ønske, som Grummes gulddukat giver ham. Hvem ender med at få ønsket opfyldt? Sørøverkaptajnen Grumme eller Jakob? Eller måske Tusmeralda…?

 

Sørøverhistorier, hekse og forbandelser, fart og spænding kan jeg klart anbefale Micheals bøger. Han fanger børnene med det samme.

 

————————————————————————————————-

Anmelders ord.

 

Micheal gør sin historierne ikke kedelige – nej tværtimod skal du holde tungen lige i munden. Der er lagt op til fart over feltet. Hans personer har hver deres stemme. Jakob som er hovedpersonen vil gerne være sig selv. Og du tror sikkert ikke han er klog, men tro mig du vil blive overrasket jo mere du læser dig igennem hans historie. Grumme er den lidt tumpet pirat – han kommer tit i fedtefadet. Og heksen – Tusmeralda tror hun er så smart.

 

Micheal du har fine historierne og med twist af humor. Du rammer nok ikke min målgruppe, så børn der selv kan læse vil jeg tro de vil finde den mere humoristisk. Du kan få piger såvel drenge til at være underholdt. Selvom du har en dreng som hovedperson, kan bogen sagtens læses af piger. Dit sprog er i begge bøger velskrevet og flydende og passer godt i stil med andet der er udgivet for målgruppen. Jeg tænker at målgruppen der kender til Peter Pedal skrevet af H. A. Rey og Margaret Rey vil kunne finde på at læse dine bøger “Blåskæg”.

 

Vurdering.

Her til sidst får du sendt 4 store stjerne afsted til dine bøger. Den scorer ikke top, da jeg mangler sidste del og fordi den ikke rammer min målgruppe. Ikke sagt den er dårlig, det er den bestemt ikke. Den er læsevenlig til den målgruppe du har valgt. For mig virker den ”tynd” der skal noget mere gods på hvis du skal ramme min målgruppe, men du er nødt til at tilpasse dig din målgruppe og det har du klart godt må jeg sige. Så med de ord, Micheal, vil jeg sige tak fordi jeg måtte læse dem og komme med min dom. Jeg glæder mig til at læse den sidste. Jeg vil gerne vide hvad der mere sker ”Blåskæg” altså Jakob.

 

Bøgerne er anmeldereksemplarer fra Micheal Kousgaard.