Pia Ravn Jensen – Smagen af fugl

BESKRIVELSE:

 En efterårsdag i 1990 befinder den 26-årige taxachauffør, Marie, sig i sin lejlighed på Nørrebro med et barn, der ikke er hendes eget. Da politiet pludselig banker på døren, tager hun flugten ned ad bagtrapperne.

I månederne op til flugten får Marie en række uventede opringninger; en sygeplejerske fortæller, at Maries mor, som hun ikke har haft kontakt med i flere år, er blevet indlagt. Hendes elsker ringer og siger, at de ikke længere kan ses, og en stemme i telefonen meddeler, at hendes faster er død.

Hun er ude af sig selv. Hun ved det bare ikke endnu.

I scener fra Maries barndom og tidlige ungdom, trækkes trådene frem til fortællingens nutid og fremad.

 

“Smagen af Fugl” er en fortælling om en ung kvindes ensomme kamp. En fortælling om hvordan tråde fra barndommen og den tidlige ungdom fletter sig ind i voksenlivet. Det er en fortælling om relationer og skæbner, der flettes sammen og krydser hinanden.

 

Anmelders ord:

 

Pia Ravn Jensens debutroman ‘Smagen af fugl’ er, en god en af slagsen.

 

Når det så er sagt vil jeg sige at jeg var lidt forvirret i starten, men fandt hurtig ud af hvorhenne i fortællingen vi var. Jeg blev ligeledes ret hurtig revet med og til tider svært ved at lægge bogen fra mig igen.

Det er din titel der gør at man vil læse den. Det er en anderledes titel, men igen en velvalgt titel. Pia Ravn Jensen kommer med nyt indhold til hver side og på den måde får du lyst til at læse videre. Du vil finde ud af hvordan titel stemmer overens med indholdet.

Noget andet, Pia Ravn Jensen skriver så man sagtens kan mærke, føle hendes karakterer i bogen. Jeg kunne mærke Maries følelser det hun gik igennem. Selvom det Pia Ravn Jensen skriver er fiktion, kan man alligevel ikke lade være med at samligne det med ens egen virkelighed. Så flot formuleret Pia.

Lige til sidst vil jeg sige Pia, at det har været en fornøjelse at læse din bog. Jeg vil sige at det er en ganske god debutroman, så jeg håber at du kommer med flere. Og for Smagen af fugl får du hele 4 stjerner.

 

Bogen er et anmeldereksemplarer fra Pia Ravn Jensen