Søren og Morten Ellemose – December

”Tøserne elsker mænd med langt hår” Er bare en af de citater som fik mig til at trække på smilebåndet. Jeg er ikke tilhænger af mænd med langt hår, men hver sin smag.

 

Anmelders ord:

Bogen handler om Martin som ved juletid falder over en ekspedient i stormagasinet i Aarhus. Jeg skal lige sige, at det er ikke en almindelig mand, ham Martin han er til tider lummer og i godt selskab med sine kammerater. Selvom de var lummer har brødrene en pointe med historien. Det er her op til juletiden at folk finder ud af at de mangler en kæreste eller noget andet. Martin er ejendomsmægler

 

Jeg var underholdt fra start til slut. Og måtte trække flere gange på smilebåndet over de samtaler Martin har med sine kammerater, men også med kvinden, Charlotte som arbejder i Stormagasinet. Der var noget ved hende som Martin faldt for. Men kunne han få sig selv til at sige? han havde svært ved det og fik hjælp fra gutterne. Det synes jeg I skal have fornøjelsen af at læse. Lad mig bare sige, at det ikke er kedeligt at læse om. Men Charlotte har også svært ved at sige til ham. Det var lige før at jeg var på vippen til at slå dem begge to oven i hovedet over deres handlinger. Det irriterede mig helt vildt. Så kom nu i gang. Jeg havde følelsen af at det ente skidt for dem. Læs og se om det lykkes dem.

 

Jeres personer er virkelig troværdige. Vennerne til henholdsvis Martin og Charlotte var det hele værd. De gav det spark som jeg ønskede at jeg kunne. Så god opbygning fra start til slut.  Og selvfølgelig skal der være intriger i form af en ekskæreste som skal blande sig.  Det er i næsten alle forhold at der en ekskæreste som skal lave rav i den og ønske at alt var som det var en gang.

 

Vurdering:

Det er ikke første gang at jeg læser bøger fra Morten og Søren Ellemose. De har sproget med sig og det hele er læsevenligt. Det har været en fornøjelse at læse denne her bog fra dem. Det er bestemt ikke sidste gang at jeg griber fat i af deres bøger. Og med de ord får de 5 stjerner for en god bog. ”December” som den hedder. Og det er en sød lille julehistorie som gik lige i hjertet på mig. Og måneden er fantastisk til at læse i. Men jeg tror faktisk godt at man kan læse den på andre tidspunkter selvom den er i 24 kapitler. God valg af titel også.  Så jeg kan klart anbefale “December” til andre.

 

Tusind tak for anmeldereksemplaret fra forlaget Forfatterskabet.