Torkild Thellefsen – Astrids Verden

Resume:

Astrids verden er fortællingen om universitetslektoren Tom Normanns skæbnefællesskab med den mørke, mystiske kvinde Astrid, dominatrixen V, og den smukke studerende Frederikke. Tom forelæser om filosofi og semiotik, og under forelæsningerne dukker Astrid op som et skvulp fra underbevidstheden, og hun driver Tom ud i alkohol- og pillemisbrug. Blodet driver ned ad auditoriets vægge og truer med at drukne Tom, der ikke ser anden udvej end at stikke af fra bog og forfatter. Bogen vender op og ned på den konventionelle fortællemåde og bryder med rammerne for fortællingen.

 


Bogen bliver udgivet i morgen d. 4 september.

Anmelders ord:

Jeg har fået fornøjelsen at anmelde Torkilds bog Astrids Verden. Og jeg har set frem til at læse den. Men noget forvirrede mig i starten, jeg kunne ikke finde hoved og hale i historien indtil jeg fandt ud af jeg hilste på dem i den anden bog. ”Historier fra dybet.” Men stædig som jeg var læste jeg videre og til sidst sad jeg og læste alle sidste side. Jeg var fanget af din bog, trods lidt forvirring i starten.

Dine karakter, ja hvad er der at sige. Din hovedperson Astrid. Hun irriterede mig vanvid meget. Hun provokerede mig op til flere gange. Tom som er forlæser inden for filosofi gjorde du til en vattet mand fordi Astrid drev ham ud i tovene. Du drev også mig derud, fordi hvad vil du vil fortælle med denne bog. Det er kun dig der ved det, men kan man gætte sig til det?

Du har delt din bog op i to dele. Det for du en stjerne for. Jeg grinte i sidste del. Du gør lige hvad der passer dig.  Og det lykkes for dig. Du skriver en person ud af din historie på en sjov måde. Det havde jeg aldrig set før. Og hvordan Torkild skriver en person ud, må du selv læse dig frem til. Du kan godt lide katte i dine historier, og på den måde du fletter dem ind på er velskrevet så det hele passer sammen. Men vi hører ikke kun om Tom,  Astrid. Der er flere.  Person V var stadig lidt fjern for mig, jeg ante ikke hvem hun var før jeg fik læst hele bogen.

Hvis jeg har gjort dig nysgerrig om personer. Synes jeg du skal læse bogen. Du vil ikke fortryde det på nogen måde. Du får nogle ting af vide du vil studse dig over.

Vurdering:

Med de ord Torkild. Har jeg en ting at sige. Jeg har nydt at læse denne her bog og ser frem til at læse den næste, men ikke kun den næste. Jeg glæder mig til at læse de andre bøger du skriver. Du skriver i et sprog alle kan forstå. Men der er noget der trækker lidt ned, og det er opsætningen. Den er nogle steder lidt tung. Jeg mangler afsnit flere steder. Så jeg lander på 4 stjerner for bogen. ”Astrids Verden.”  Den måde hvor du lader dine personer få tale tid. Det virker rigtig godt. Det giver lige et indtryk af hvem der snakker, og det er med til at trække den op i stjerner.

Bogen er anmeldereksemplar fra forfatteren

Direkte et link til anmeldelsen Historier fra dybet

http://striboltbogblog.dk/torkild-thellefs…torier-fra-dybet