Torkild Thellefsen – Historier Fra Dybet

Resume:

Tag med en tur ned i Historier fra dybet af Toms bevidsthed, der hvor hans mærkelige, sære, smukke og uhyggelige tanker bor. Mød Astrid og en unavngiven dominatrixen, og kom med en tur ud på Astrids trofæmark, hvor Orion med sine tomme øjenhuler holder vagt. Mød Tom, en depressiv universitetslektor, der ikke kan få sit arbejds- og privatliv til at fungere. Mød en forfatter, der ynder at være slem ved sine karakterer. Mød den specielle bedemand Elisabeth og hendes talende kat Karla, der huserer i den fortryllede have. Mød Frederikke, Toms evige forelskelse. Kravl med Astrid op på Babelstårnet efter et helt særligt trofæ. Tag en tur med op på Vredesbjerget, og råb din vrede ud over bjergsiden. Rejs med en evig sjæl gennem historien fra Roskilde 1349 til Auschwitz 1943. Synk til bunds i Middelhavet sammen med 100 andre bådflygtninge.

 ————————————————-

Anmelders ord:

Endnu en gang tager Torkild mig på et eventyr. Denne gang er det i bogen. ”Historier Fra Dybet.” Den udkommer ligesom Astrids Verden i morgen.

Torkild skriver levende og for en til at grine. Han lader sine karakter få tale tid ved at diskutere med forfatteren. Det gør den bestemt ikke kedeligt. Det er første gang jeg støder på det. Alle det trækker op. Jeg sagde i en tidligere anmeldelse at Tom var vattet, det var fordi jeg ikke kendte ham ordentlig. I Historier Fra Dybet kommer jeg til kende Tom noget mere. Og nu synes jeg faktisk han har rygrad. Ligeså vel at Astrid irriterede mig i Astrids Verden, bliver hun mere interessant her.

Dine overskrifter betyder så meget for læsningen de fortæller hvad kapitlerne handler om. Der er bestemt et kapitel som jeg trækker med i anmeldelsen. Nemlig kapitlet om Vredesbjerget. Hvor kommer det fra? Jeg har aldrig hørt om det før. Men da jeg læste var det meget fint, at man kunne gå op på bjerget og skrige helt vildt højt om alt det der var træls. Så der fik du lige skabt et nyt begreb hos mig. Men der er faktisk et mere jeg vil håndhæve. Og det er kapitlet der hedder Betragtninger fra et græsstrå.

Igen lader du katten komme ind over, og faktisk gør levende ved at den taler. Det var fantastisk at læse. Men det var også til tider morsomt. Det er ikke kun katten du gør levende, du gør fluen, sommerfuglen og myren virkelig. Og da du lader fluen og katten have en samtale. Måtte jeg lige trække på smilebåndet:

Citat: ”Hvorfor spiste du ikke mig?” spørger fluen katten. ”Hvorfor kun sommerfuglen?” katten kigger på fluen. ”Fordi du er fuld af lort!” Også spørger jeg hvor kom det lige fra? Det giver ingen mening, eller gør det? Prøver du at fortælle noget igennem dyrene? Svaret er det kun dig ved.

Vurdering.

Jeg kunne blive ved med de rossene ord. Dine forsider den på Astrids Verden er velvalgt ligeså vel den er til Historier fra dybet. Billeder beskriver nogle gange end ord. Torkild som jeg har skrevet igennem hele min anmeldelse, er det kun ros, men du for lidt ris. Der er et par fejl undervejs ikke noget af betydning. Opsætningen irriterer mig også lidt en gang imellem. Det har ikke noget for de stjerner jeg nu giver dig. Jeg var underholdt i bogen. ”Historier Fra Dybet.” Og med de ord får du 5 stjerner. Også anbefaler jeg dine bøger til andre, der har samme læsetrang som jeg har. Og tusind tak for anmeldereksemplarerne. Og tak for to gode oplevelser. Jeg ser frem til flere.

 Jeg påpeger lige at det vil være en god ide at læse denne bog. ”Historier fra dybet.” som det første, selvom det er to uafhængig fortællinger, anbefaler jeg at læse den første. Du vil få mere ud af det. Da du møder personerne.

Bogen er anmeldereksemplar

 

Direkte link til Astrids Verden

http://striboltbogblog.dk/torkild-thellefsen-astrids-verden