Vibeke Marie Hoff – Kiss me goodnight, Olympia

Vibeke Marie Hoff - Kiss me goodnight, Olympia

 

Kiss me goodnight, Olympia er en barsk autentisk historie. Der får gåsehuden til at stritte, når du læser den.

 

 

 

Bogens beskrivelse:

Kiss me goodnight, Olympia er en hudløst ærlig beretning om et skæbnesvangert valg, der ændrede en kvindes tilværelse.
Bogen beretter om forfatterens egen nysgerrighed, der førte hende ind i et S/M-univers, der hurtigt eskalerede til psykisk terror og fysiske overgreb, der intet havde med seksualitet at gøre. Hvor overgrebsmanden i årevis forbrød sig mod alle regler om gensidig lyst og fastholdt forfatteren i et jerngreb hinsides al respekt.
Det blev til mere end tre års ydmygelser, trusler og uønsket dominans.

 

Anmelders ord

Vibeke Marie Hoff er debutant og udkom i december i 2017 og har i mange år ikke ture at skrive bogen. Da det har været for smerte fuldt for hende. Jeg kan kun give hende ret. Det er frygtelige ting hun er blevet udsat for igennem de tre år i helvede. Jeg må sige hun er bund ærlig i gennem hele bogen. Jeg kunne ikke slippe den, da jeg først var kommet i gang med den. Vibekede havde en nysgerrighed inden for S/M miljøet og opsøgte det selv. Det er der så kommet en bog ud af. Jeg tør godt at indrømme at jeg fik gåsehud, tårer i øjnene da jeg læste  de oplevelser Marie ”kvinden i bogen” havde været ude for.

Der bliver ikke lagt skjult på noget. Så har siddet på kanten af sofaen igennem hele bogen. Og nu hvor jeg har læst bogen færdig. Har jeg følelsen af en masse tanker. Det kan godt være, at Marie prøvede at få nogen til at hjælpe hende, men de lyttede ikke. Så mit spørgsmål er nu. Hvorfor gjorde hun ikke mere, du skriver Hun “Marie” gerne vil slippe væk fra ham den gamle mand ”Sven” som i øvrigt i mine øjne var en klam og ulækker mand.

Jeg kunne sætte mig ind i din angst og følte nogle gange at det var mig som det handlede om så måtte synke et par gange undervejs. Hvad ville der ske hvis du havde gjort som lægen havde sagt. Gå. Ville der ske det som du troede der vil ske? Han kørte psykisk terror på dig og truede dig til alt. Du lystrede ham når han kaldte, men du begyndte til sidst at sige ham imod. Selvom han ikke troede på dig stod du fast.

Det med at hun fik en reminder på et tidspunkt at skrive en bog og den skulle hedde sådan er jo bare genialt. Titlen passer så godt på bogen indhold. Han ”Sven” kysser hende ”Marie” på panden hver aften inden hun skal sove.

 

 

Vurdering

Jeg ryster over denne bog ”Kiss me goodnight, Olympia” den har virkelig gjort et stor indtryk på mig. Jeg er glad for at læse den. Den giver så meget mening og det forekommer hver dag. Jeg tror bare ingen tør at stå frem i lyset. Det gjorde du, Vibeke. Det får hun respekt for. Jeg tager hatten af for at hun tør sætte dig ned og skrive så detaljeret hvad hun var udsat for. Jeg håber at hun kan få andre til at gøre det samme. Jeg forstår godt din frustration hun stadig har om at det er svært at tage kampen op mod ham, få ham i tale, så han kan fortælle hvorfor. Det er for stort et skridt, så jeg har stort respekt for at hun har sat sig ned og skrevet et hæsblæsende gys.

Det er virkelig en anden genre jeg er vant til at læse, men det er så heller ikke sidste gang. Vibeke får min bedste anbefalinger med. Jeg beundrer hendes arbejde. Hun fik mig til at græde i slutningen, det er ikke ret tit at tårerne falder så slemt. Den har taget mig med storm. Så med de ord får hun 5 store stjerner, det fortjener ”Kiss me goodnight, Olympia.”

Sproget i bogen var til tider grimt og barsk at jeg krummede mine tæer. Hvad sker der for at så gammel en mand kan tale så grimt? det er ikke til at fatte. Det gjorde indtryk og kravlede ind under huden på mig. Jeg opfordre alle andre til at læse den. Den er det værd. Så med andre ord jeg er mundlam og bevæget som anmelder.

 

 

Anmeldereksemplar fra Forfatterskabet